Las Vegas 2019

Uden mad og drikke: Kødsved, rødvin og bacon stegt i sukker

Det brasilianske steakhouse Fogo de Chão dannede søndag aften rammen om Las Vegas-turens sidste nadver, og hvad måltiddet måtte mangle i kompleksitet, blev der gjort rigeligt op for i kvantitet.

Fogo de Chão – Las Vegas 2019. Foto: Fogo de Chão

Las Vegas, Nevada: Kød er godt. Meget kød er meget godt. Spyd med gris, ko, kylling, kalkun og lam der igen og igen – tjener efter tjener – finder vej til dit bord, og først stopper når maven er ved at sprække og kødsveden pibler frem på panden. Det er rigtig, rigtig godt!

Fogo de Chão er et klasssisk ‘churrascaria’, som frit kan oversættes til “barbeque”, og som er en fællesbetegnelse for de all-you-can-eat kødbuffeter, hvor kødet serveres tableside. Som navnet antyder er det brasiliansk, men som alt andet der er godt og ubegrænset, har amerikanerne i allerhøjeste grad taget det til sig.

Vi landede på restauranten på Flamingo Road søndag aften, og straks stod det klart, at stedet her var noget ulige alt andet vi havde prøvet den forgangne uge. Spisestederne på strippen er alle meget trendy og moderne, gerne mørke i udtrykket, og med småhøj uptempo-musik spillende, som var det blot et naturligt opvarmningssted for casinoernes og natklubbernes gæster. På Fogo de Chão kommer pulsen helt anderledes ned. Væggene er lyse og lidt slidte at se på, musikken er dæmpet, rumklangen i lokalet ikke helt så høj, og belysningen er noget koldere. Der kunne rent ud sagt være tale om et dansk forsamlingshus.

Det kommer også til udtryk i klientellet, som ikke udelukkende er unge, smarte typer i åbenstående skjorter, nedringede kjoler og med penge på lommen. For første gang ser man lokale Las Vegas-ianere, der blot er ude for at spise et godt søndags-måltid, og spørger du din lokale taxachauffør efter en spise-anbefaling, er oddsene at han nævner netop Fogo.

Når du kommer ind, er det første der fanger øjet selvfølgelig den store “grønt”-buffet i midten. Alverdens salater, syltede og grillede grøntsager og andet tilbehør ligger til fri ‘afbenyttelse’, og det kan være svært at begrænse sig, når der både er kartoffel- og tomatsalat, grillede peberfrugter, soltørrede tomater og marinerede svampe. Den opmærksomme læser vil identificerer noget meget mørkt bacon til venstre på tallerkenen. Bare rolig, det har ikke fået for lang tid på panden – det er overtrukket med brun sukker og stegt, og er måske det mest beskidte stykke bacon, jeg nogensinde har smagt – på den gode måde!

Artikel Foto: Fogo de Chão – Las Vegas 2019

Når du er klar til at modtage kød, vendes en lille pap-brik fra rød til grøn, og derfra kommer tjenerne ildene til med alskens dødt dyr stegt på spyd. Fordi der er forskel på størrelsen af henholdsvis, bøfferne, kyllingefilleterne, lammekronen eller hvad der nu ellers måttet være på spydet, er det altid muligt at vælge sin egen temperatur, uagtet om du kan lide det rødt, eller godt kan lide det gennemstegt.

Derudover har brasilianerne også regnet ud, at alle elsker stegeskorpe! Derfor vil en tjener med en stykke bøf på spydet gå rundt og tilbyde sit kød, indtil alt det yderste er skåret af i tynde skiver, og dernæst putte spydet tilbage over ilden i et par minutter, indtil skorpen igen har vist sig. Rinse and repeat.

Alt i alt er Fogo de Chão langt fra den største kulinariske oplevelse på turen, men med godt selskab, kraftig rødvin og en endeløs strøm af veltilberedt og velsmagende kød, hvad mere kunne man så nogensinde ønske sig?

Artikel Foto: Jens Jørgensen på Fogo de Chão – Las Vegas 2019