Reklame | Spil med omtanke | 18+ | Tilmeld vinderholdet til Hold DM 2024 - Læs mere her

Backgammon Live

Peter Hallberg går efter ny backgammon VM titel

hallberg620

Denne fredag rejser Verdensmesteren i backgammon fra 2004 igen til Monte Carlo for at kæmpe med i Verdensmesterskaberne i backgammon. Her i 2015 er det udgave 40 og er jo et lille jubilæum i sig selv.

1stpoker har snakket lidt med Peter Hallberg her inden han skal afsted i jagten på endnu en titel hvor Danmark har klaret sig rigtigt god gennem tiderne.

Du kan se hvad han svarede til vores spørgsmål herunder.


1stpoker

Du har været væk fra pokerscenen i en del år efterhånden og har kun spillet lidt backgammon på hyggeplan. Kan du fortælle lidt om hvad du har lavet den seneste tid?

Peter Hallberg

– Efter det var definitivt klart, at jeg ikke kunne følge med i pokeren, gik jeg rundt i et halvt års tid og overvejede mulighederne. Det endte med at jeg besluttede mig for at vende tilbage til IT. Nu sidder jeg med administration, hvor jeg for mange år siden sad som teknikker. Efter at være vendt tilbage til det normale arbejdsliv, har der hverken været tid eller energi til at spille. Pokeren er lagt 100% på hylden og det var omkring afslutningen på sidste års holdturnering, hvor mit hold Nemesis lige akkurat overlevede i Elitedivisionen, at jeg fik lysten til at spille Backgammon tilbage.


1stpoker

Fredag rejser du til Monte Carlo, Monaco for at spille med i Verdensmesterskaberne 2015 i Backgammon. Tilbage i 2004 vandt du denne titel og vil nu forsøge at vinde den igen. Hvad er grunden til du pludselig genoptager spillet og giver det et forsøg igen?

Peter Hallberg

– Mit gæt er, at der er gået tid nok til, at jeg har kunne genfinde den grundlæggende interesse for spillet, som i sin tid fangede mig. Mistede fuldstændig interessen for spillet efter sejren tilbage i 2004. Den fantastiske følelse jeg får, når jeg lærer noget nyt i spillet er tilbage, da jeg grundlæggende har glemt det meste og mistet feelingen med spillet over de 10 års inaktivitet. Sidste år besluttede jeg mig sammen med tre andre spillere fra mit gamle hold, Hatten, at tage afsted til Monte. Det er nu virkelighed 🙂


1stpoker

Når man rejser så langt og skal spille med i et Verdensmesterskab må man have sit spil på plads på et hvis plan. Hvor ser du dig selv henne lige nu her inden du skal afsted?

Peter Hallberg

– Over de sidste 3 måneder har jeg trænet en del. Desværre er jeg ikke helt der, hvor jeg gerne ville være, men er man nogensinde det, tænker jeg. Jeg har genopfrisket en masse teori og spillet en del, så jeg er i hvert fald i den bedste form, jeg har været i de sidste 8-9 år. Om det er tilstrækkeligt må tiden vise.


1stpoker

Hvordan forbereder man sig til at spille et Verdensmesterskab i Backgammon?

Peter Hallberg

– Min træning tog udgangspunkt i at jeg ville bygge mit spil op fra bunden igen. Det var tydeligt på de computer analyser, jeg lavede, at der havde sneget sig en lang række dårlige vaner ind. Dårlige vaner er typisk er udtryk for, at man ikke har forstået det man gør godt nok. Derfor gav jeg mig selv et kursus i konceptforståelse. Det bestod grundlæggende i at arbejde med bogen “Modern Backgammon”, af Bill Robertie, som efter min mening er den bedste backgammonbog der nogensinde er skrevet. Derudover har jeg haft en del sessioner med andre spillere hvor vi er gået i dybden med en række analyser. Sidst men ikke mindst har jeg fået spillet en masse spil for ligesom at få teorien på plads i praksis.


1stpoker

Hvordan ser du dine chancer for at genvinde VM?

Peter Hallberg

– Det er uklart for mig hvor stærkt feltet bliver, men jeg kan forstå, at der ikke er helt så mange med som i gamle dage. Skal jeg slynge et tal ud, gætter jeg på, at jeg vinder en ud af 100 gange. Den vigtigste faktor bliver nok udholdenhed. Desværre har det vist sig, at mit spil falder fra hinanden på den forkerte side af 4-5 timers spil. Måske bliver det mindre tydeligt, når jeg kun skal spille og ikke også arbejde, men den sidder stadig i baghoved.


1stpoker

Vi skal lige teste din hukommelse og se om du kan huske tilbage til VM 2004. Kan du huske hvem du spiste frokost med lige inden du vandt Verdensmesterskaberne her?

Peter Hallberg

– Jeg husker det ikke helt, men mon ikke det var den altid sympatiske Taus Bøytler?


Tak til Peter Hallberg. 1stpoker sender en masse skrub afsted til Monte Carlo.

Og jo du huskede rigtigt og Taus var lige kort ind over her med 2 spørgsmål midt i sin ferie.


Se også video fra 2004 hvor Peter Hallberg var i Godmorgen Danmark


Back to top button
1stpoker.dk