Las Vegas 2019

Uden mad og drikke: Sushi og kobe i perfekt symbiose

Jagten på enestående og unikke måltider i Las Vegas tager os denne gang til Sushisamba på Venetian, der slår sig op som et latinamerikansk sushirestaurant, men er MEGET mere end som så.

Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019

Las Vegas, Nevada: Fantastiske madoplevelser i Las Vegas er der rigeligt af, men når man endelig står med et overflødighedshorn af gode middagsmuligheder, er det også vigtigt ikke altid at spille på den sikre hest, og udfordre sig selv en smule. Derfor var byens mange bøfrestauranter ikke en mulighed lørdag aften, da sulten skulle stilles efter en lang dag ved pokerbordene, og valget faldt på den latinamerikanske restaurant Sushisamba, der har til huse på Venetian.

Er du en smule uerfaren udi det peruviansk-brasiliansk-japanske fusionskøkken (hvem er ikke det?), så fortvivl ej. Tjenerne foreslår nemlig altid at tilpasse en speciel menu til bordets ønsker og behov, uagtet om man har specielle restriktioner i diæten, allergier eller måske bare ikke bryder sig om rå fisk eller stærkt krydret mad. Vi blev enige om en menu til 60$ per person (før taxes og tips), og bestilte hver en cocktail eller et glas vin til maden, der løb op i cirka 15$ stykket.

Aftenens menu bestod for vores vedkommende af tre små finger-forretter. Først en Wagyu dumpling, der var en decideret smagseksplosion i munden. Dernæst deres ikoniske Salt og Peber-blæksprutte, der gjorde alle fordomme om blæksprutte som et sejt protein til skamme, og var både sprødt og velsmagende. Til sidst en lille blød taco med tempura-reje, som rundede opvarmningen perfekt af.

Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019
Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019
Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019

Efterfølgende var det tur til den store sushi-platte, der bestod af de mest fantastiske speciality rolls. Kombinationerne af sprøde grøntsager, fersk og frisk fisk og saucer med både bid og fedme var alt hvad en sushielsker kunne drømme om, og den tilhørende tun-sahshimi sad ligeledes i skabet. Den helt store oplevelse var imidlertid deres El Topo-roll, som bestod af laks, jalapeños, smeltet mozarella og rødløg i et shisomynte-blad, toppet med den klassiske Eel-sauce og ristede løg. Aldeles umuligt at danne sig et mentalt smagsbillede af, og skal dermed opleves.

Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019

Aftenen sluttede af lige så perfekt, som den begyndte. Chorizo, filet mignon, wagyu og rib-eye blev serveret med tre lækre saucer, mens risene og bønnerne sagtens kunne have været udeladt. Som en afrunder kom der miso-marineret aborre på spyd, hvilket med sin sødme og dog fløjlsbløde konsistens nærmest gjorde det ud for en dessert.

Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019
Artikel Foto: Sushisamba – Las Vegas 2019

Noget af det mest overraskende – og aldeles ude af karakter for den slags restauranter – var, at serveringerne kom nærmest flyvende ud af køkkenet. Det var på ingen måde en stressende oplevelse at sætte sig til bords, men i stedet oplevede man at retterne kom i et flow, hvor man aldrig sad og rullede spisepindene utålmodigt mellem fingrene, og hele tiden var optaget af de spændende smagsnuancer, konsistenser og dufte. Dermed er stedet en enestående mulighed for, at få et fantastisk og ikke for tungt måltid i en middagspause, hvis man en dag finder sig selv spillende en pokerturnering på Venetian.

Alt i alt er Sushisamba lidt af en drøm for “fusions-spisere”, der både kan sætte pris på innovativ, frisk og smagfuld sushi, men heller ikke vil behøve skamme sig, bare fordi lysten til et stykke lynstegt Wagyu-kød melder sig som middagen skrider frem. Og du behøver ikke engang tage hele vejen til Las Vegas, for at prøve selv. Der er nemlig filialer i både Amsterdam og London!